over Mijnders Transport - Profile

Mijnders transport. Always in Motion !

Mijnders transport is sinds 1938 specialist in transport. Het bedrijf is zowel nationaal als internationaal actief. De belangrijkste markten zijn deBenelux, Duitsland & Frankrijk.
Met 105 trekkende eenheden en een aantal charters plus eigen rijders behoort Mijnders tot de middelgrote transportbedrijven in Nederland. Kernactiviteit van de onderneming is het vervoer van  tankcontainers. De transporten worden uitgevoerd door geheel Europa. Specialiteit is het oneway verkeer tussen Rotterdam/Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied.
Op het gebied van neutraal vervoer van tank- & boxcontainers loopt Mijnders transport voorop als het gaat om zaken als flexibiliteit, veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.
Deze website geeft u een indruk van onze activiteiten en laat u kennis maken met onze afdelingen. Wij verzorgen graag uw transporten. Niet alleen voor vervoer van A naar B.

De menselijke factor staat centraal in het bedrijf. De mens maakt het verschil want het is immers de mens die kwaliteit maakt! En dat is juist waarin wij ons willen onderscheiden. Laat u aangenaam verrassen en maak kennis met Mijnders transport.

Op en overslag

Wij zijn gevestigd in Melissant, iets ten noorden van Zeeland, precies tussen Rotterdam en Antwerpen. Een ideale plek wanneer je bedenkt dat deze steden zich beide op een half uur rijafstand bevinden Wij maken de laatste jaren een stevige groei door op het gebied van de logistieke dienstverlening en zijn in staat om al uw goederen binnen 24 uur in de Benelux af te leveren. Het ladinggewicht maakt ons nauwelijks uit: wij vervoeren ladingen variërend van 1 kilogram tot 25 ton. Ook op het gebied van op- en overslag kunnen wij u van dienst zijn. Wanneer u een container in bijvoorbeeld de Rotterdamse of Antwerpse haven binnen krijgt, maar de lading conventioneel aangeleverd wilt hebben elders in Europa, is dat voor ons geen enkel probleem. Wij lossen de container en dragen zorg voor aflevering op de bestemming. Verder kunnen wij collega-bedrijven in onze regio faciliteren met activiteiten zoals voorladen, overladen, tijdelijke opslag en palletverhuur. Lading op pallets, losse colli, staal of los gestort is voor ons geen probleem.
Dus: als u op zoek bent naar een betrouwbare transportpartner die weet waar logistiek voor staat, dan weet u waar u moet zijn. Bel ons gerust voor informatie of een offerte.

Global freight forwarding

Ook wereldwijd kan Mijnders transport haar logistieke diensten aanbieden. Door middel van de contacten met diverse rederijen en luchtvrachtspecialisten, kan het transport van en naar Europa op allerlei manieren georganiseerd worden.
Door deze samenwerking kan Mijnders de volledige afhandeling organiseren van deelladingen (LCL), volle containerladingen (FCL), luchtvrachten en/of tankcontainers.
De tijdelijke opslag, alsmede het voor- en natransport van deze zendingen of containers, behoren uiteraard tot de mogelijkheden. Alle noodzakelijke douanedocumentatie op dit gebied kan worden verzorgd.
Met behulp van de contacten met lokale douane-agenten en door de on-line verbindingen met de diverse douane-instanties, kan alle vereiste douanedocumentatie georganiseerd worden door Mijnders: van Europese transportdocumentatie tot uitvoerdocumenten, aangiftedocumenten etc.

Intermodaal

Als innovatieve transportarchitect zoekt Mijnders transport samen met de klant naar een multimodaal antwoord op zijn pan-Europese vervoersvraagstukken.
Mijnders transport  beschikt over de mogelijkheden om  zeecontainers op een zo efficiënt en milieubewust mogelijke manier te vervoeren.
Wij bieden tevens eigen multimodale oplossingen voor uitleveringen in geheel Duitsland met eigen wagens en eigen Duitse chauffeurs.

Doelstellingen
*Betrouwbare leveringstermijn
*Optimale intermodale routeplanning
*Tijdige anticipatie op spoorwegproblemen
*Aanbieden en bespreken van alternatieve oplossingen Voordelen:
*Hogere laadcapaciteit
*Filevrij
*Milieuvriendelijk
*Vaste vertrekken en frequenties
*Volledige controle over de goederenstroom

Mogelijkheden
*Shuttletreinen tussen Rotterdam (maasvlakte) en Duisburg
*Rechtstreekse spoorverbindingen vanuit de Duisburg naar  Italië, Tsjechië, Polen en andere landen.

En verder :

• Mijnders is de grootste neutrale transporteur van tankcontainers en mag zich marktleider op dit gebied noemen
• Het bedrijf beschikt over 105 trucks en meer dan 100 container-chassis. Met andere woorden: het afkoppelen ten behoeve van tijdelijke opslag is vrijwel altijd mogelijk
• Door middel van toepassing van EDI kan in het merendeel van de gevallen uw ICT-systeem worden gesynchroniseerd met het onze. Dit heeft een gunstig effect op zowel efficiency als snelheid.
• De mogelijkheid bestaat om handrails en andere vormen van valbeveiliging bij het containerchassis te leveren.
Verder is er een trap gemonteerd aan de zijkant van onze tankcontainerchassis. Dit verhogt de mate van veiligheid tijdens beklimming van het chassis..
•Om u optimaal van dienst te kunnen zijn beschikt Mijnders over 10 gensets (TRS). Dit maakt het mogelijk om koel- of tankcontainers te vervoeren die tijdens het voor / na transport actief gekoeld of verwarmd moeten worden.
Voorts beschikt onze vestiging in Melissant over faciliteiten waardoor het mogelijk is uw container aan te sluiten op het elektrisch net.
• Onze trucks zijn uitgerust met energiebesparende motoren; daarnaast komt energiebesparend rijgedrag uitgebreid aan bod tijdens de opleiding van onze chauffeurs.
•  Over de chauffeurscursus gesproken: een van de hoofdonderdelen die hier wordt behandeld is BBS (Behaviour Based Safety). Hier worden werk- en beroepshouding alsmede rijgedrag van de chauffeur uitgebreid onder de loep genomen.

Wij streven naar tevredenheid. Tevredenheid bij onze klanten maar ook bij onze  medewerkers.  Eén aanspreekpunt via telefoonnummer 0031 187 601188. Al uw containertransport onder één dak!